Bytt drivstoff!

Fyll tanken med et drivstoff som gjør stor forskjell for deg og din jobb i hagen eller skogen. Aspen alkylatbensin - bedre for deg, maskinen din og miljøet du jobber i.

Tips for vinteroppbevaring av maskinene og båten din.

Fyll på med Aspen før du setter vekk din maskin eller båt for sesongen, så er motoren startklar etter vinterdvalen!

Stort sett all bensin i Sverige inneholder opp til 5 vol% etanol. En komponent som kan forårsake korrosjon og binde fuktighet i drivstoffet, som i sin tur kan forårsake at motoren blir vanskelig å starte og får ujevn gange. Etanol er også et løsemiddel som kan løse opp smuss og avleiringer som har bygget seg opp i drivstofftanken over tid, og det fører til tiltetting av drivstoffsystemet. Dette kan føre til tungstartet motor, ujevn gange og i verste fall motorhavari.

Aspen alkylatbensin er helt fri for etanol og har ca. 10 ganger lengre holdbarhet sammenlignet med vanlig bensin, og den kan lagres i flere år uten at kvaliteten reduseres. Det betyr at hvis du har den på tanken trenger du ikke tømme den ut for vinterlagring, og din maskin eller båtmotor starter lett også etter lang ståtid.

Hvis du vil gir maskinene dine eller båten en optimal vinterlagring, følg disse trinnene:

  • Trinn 1: Fyll tanken med Aspen alkylatbensin

  • Trinn 2: Kjør motoren i 2 minutter får å sirkulere bensinen gjennom drivstoffsystemet

  • Trinn 3: Oppbevar gressklippere, annet utstyr eller båten frem til sesongstart.

Hvordan er arbeidsmiljøet ditt?

Er du som oss, som liker at maskiner er lettstelte, lettstartede og fremfor alt – bedre for deg og miljøet du arbeider i?

Les mer om hvordan du kan forbedre arbeidsmiljøet ditt.

Finn rett drivstoff

Har du en totaktsmotor, skal du velge den røde kannen som inneholder Aspen 2. Til firetaktsmotorer passer den blå kannen med Aspen 4. Er du usikker på hvilken motor maskinen eller båten din har? Totaktsmotorer finnes vanligvis i motorsager, ryddesager, kappemaskiner, hekksakser og mopeder. Firetaktsmotorer finnes ofte i gressklippere, jordfresere, snøfresere, båtmotorer og mopeder.

Se produktutvalget