Kunsten å produsere renere strøm

Vinterkulden har kommet og i dag er det strømkrise i landet. Ikke akkurat noen god kombinasjon, men heldigvis kan du produsere egen strøm til din husholdning ved hjelp av et bensindrevet strømaggregat. Men også strømaggregater koster penger, og derfor er ytelsene avgjørende i en tid med allerede høye utgifter. Så, hvordan kan du sørge for at strømaggregatet alltid starter og fungerer som det skal? To ord: Aspen alkylatbensin. I denne artikkelen forklarer vi hvordan og hvorfor.

 

Det er forskjell på drivstoff og drivstoff

Vanlig handelsbensin, også såkalt E10-bensin, inneholder 10 % etanol. Og det kan bli et stort problem for bensindrevne strømaggregater, uansett om de er nye eller har noen år på baken. Årsaken er etanolens evne til å binde fuktighet under lagring – som kan føre til korrosjon, skadde gummipakninger og sotavleiringer i forgasseren i strømaggregatet. Det merker man på to måter: enten starter ikke motoren, eller ytelsen er dårligere.

Med riktig drivstoff vil strømaggregatet holde lengre.

Med Aspen alkylatbensin slipper man dette. Det er en foredlet og renere form for bensin som er fri for etanol og derfor holder lengre enn vanlig E10-bensin. Når du fyller tanken med Aspen alkylatbensin kan du derfor være sikker på at strømaggregatets motor starter som den skal og går jevnere, uten å sote til – også etter sesonglagring. Med riktig drivstoff vil strømaggregatet holde lengre, og du slipper å tenke på service og reparasjon.

 

Spare penger uten at det går på bekostning av hverdagen

Som huseier vil man helst ha et strømaggregat som ikke støyer for mye. Et krav som ofte påvirker prisen på strømaggregatet. Men det er like viktig å se på strømaggregatets påvirkning på nabolaget og nærmiljøet. Ingen blir glade for plagsomme avgasser, eller hva? Derfor bør du som villaeiere være like nøye med ditt valg av bensin som ditt valg av strømaggregat. Og når det gjelder strømaggregat er Aspen alkylatbensin det beste drivstoffvalget, takk være sin renhet.

Aspen alkylatbensin etterlater ingen spor.

Dette kan du faktisk teste selv ved å dryppe litt vanlig E10-bensin på en hvit tallerken og så sette fyre på den. Du kommer til å se spor av bensinen. Men, gjør du det samme med Aspen alkylatbensin. etterlater den ingen spor. Med andre ord: Når du bruker riktig drivstoff i strømaggregatet øker du ikke bare ytelsene – du unngår også til å sote ned motoren og dine omgivelser.

 

Velg riktig alkylatbensin til strømaggregatet

Du vinner mye med et bensindrevet strømaggregat, men å spare penger må aldri gå på bekostning av helsen til dine nærmeste. Og som vi nevnte ovenfor er drivstoffets renhet avgjørende for strømaggregatet, men også for ditt nærmiljø – der du og din familie og naboer ferdes.

Aspen alkylatbensin er originalen siden 1988. Den er en renere type bensin som er bra for maskinen og sunnere å arbeide med. Derfor er det ikke så rart at Aspen koster noen kroner mer enn vanlig bensin – nytteverdien er faktisk større. Her kan du lese mer om Aspen alkylatbensin.