Hva slags drivstoff bør du bruke i maskinen din?

OK, så du har innsett at du sannsynligvis bør bytte til drivstoff fra Aspen. Bra! Men det finnes flere forskjellige typer. Hvilken type bør du velge?

Grunnen til at du bør stille deg selv dette spørsmålet, er ganske enkel: Forskjellige motorer trenger forskjellig drivstoff. Aspens to hovedprodukter heter Aspen 2 og Aspen 4. Aspen 2 brukes vanligvis til totaktsmotorer, og Aspen 4 brukes vanligvis til firetaktsmotorer. Det er vel logisk?

Det er flere grunner til at man ikke fritt kan blande disse drivstoffene. En av dem er at Aspen 2 inneholder to prosent helsyntetisk motorolje. De fleste totaktsmotorer er bygd for å drives med drivstoff med noen prosent olje som smøremiddel. I firetaktsmotorer smøres motoren vanligvis fra en separat oljetank. Hvis du er usikker på om motoren din er totakts eller firetakts, kan du se om den har en separat oljetank eller peilepinne. I så fall er det en firetaktsmotor, og da må du bruke Aspen 4.

 

INGEN REGEL UTEN UNNTAK

Det er alltid greit å ha slike tommelfingerregler. Men ingen regel uten unntak – selv ikke denne. Det finnes nemlig totaktsmotorer med separat oljetank, og de må kjøres på Aspen 4.

Det er viktig å undersøke dette før du fyller tanken. Hvis du for eksempel har totaktsmotor uten separat oljetank og kjører den uten å blande inn olje, smøres ikke veivhuset. Det fører til at motoren skjærer seg.

 

ANDRE PRODUKTER

I tillegg til Aspen 2 og Aspen 4 har vi en rekke andre produkter i sortimentet vårt.

Aspen D er dieseldrivstoff som består av 100 prosent fornybare hydrokarboner. Det er spesialutviklet for brukere som bryr seg om mennesker, maskiner og miljø. Aspen D kan lagres tre til fire ganger lenger enn vanlig norsk eller europeisk diesel. I tillegg er den garantert fri for RME.

Alle disse tingene bidrar til bedre driftssikkerhet, samtidig som de reduserer risikoen for tette filtre og dyser, noe som igjen reduserer risikoen for motorhavari. Aspen D er først og fremst utviklet for mindre dieselmaskiner med enkel eksosrensing – eller helt uten eksosrensing. Det kan for eksempel være hoppetusser, minigravere, aggregat, kompressorer, lifter, gressklippere, redskapsbærere, trucker, varmtvannsvaskere og dieselvarmere.

Aspen+ er drivstoffet for deg som ønsker maksimal ytelse. Det kan brukes i biler, motorsykler, snøscootere, gokarter og båter og holder jevn kvalitet og densitet, slik at motoren kan finjusteres. Det inneholder også kjemisk bundet oksygen, noe som gir høy effekt. Aspen+ gir minimalt med belegg i motoren og er et godt alternativ for blant annet motorsport innendørs.

Aspen+ kan lagres lenge og er stort sett helt fri for skadelige aromatiske hydrokarboner.

Hvis bare det beste er godt nok, samtidig som du ønsker maksimal ytelse fra motoren, bør du ta en titt på Aspen R. Her har vi valgt ut de aller fineste komponentene for å forbedre motorens tekniske egenskaper så mye som mulig. Det er et drivstoff med høy oktan for motorsport, takket være høy kvalitet med jevn densitet, slik at motoren kan finjusteres for optimal ytelse.

Aspen R har RON 102/MON 90, det høyeste oktantallet som er mulig basert på regelverket fra den internasjonale motorsportorganisasjonen FIA.

DISSE MASKINENE SKAL VANLIGVIS KJØRES MED ASPEN 2

• Motorsag

• Ryddesag

• Kappemaskin

• Hekksaks

 

 Legg merke til ordet "vanligvis" i overskriften – det finnes unntak i stort sett alle kategorier

DISSE MASKINENE SKAL VANLIGVIS KJØRES MED ASPEN 4

• Påhengsmotor

• Gressklipper

• Jordfreser

• Snøfreser

 

Legg merke til ordet "vanligvis" i overskriften – det finnes unntak i stort sett alle kategorier