Det er lett å vise kjærlighet.

Vi har et fantastisk produkt. Aspen alkylatbensin er opp til 99 %* renere enn vanlig bensin. Snillere mot menneske, maskin og miljø. Drivstoff for folk som bryr seg, ganske enkelt. Vår visjon er å gi så mange som mulig mulighet til å bruke den. La oss starte fra begynnelsen.

Aspens grunnlegger Roland Elmäng var en omtenksom og nyskapende ingeniør. Og en handlingens mann. En dag på slutten av 80-tallet leste han en artikkel om skogsarbeidernes skadelige arbeidsmiljø, der de stod i røyken fra motorsagene dag ut og dag inn. Roland Elmäng tenkte at det burde være mulig å gjøre noe med dette. Med lang erfaring fra petroleumsindustrien og som drivstoffekspert hos Volvo, var han riktig mann til oppgaven. Plutselig fikk han en genial idé om å utvikle et miljø- og helsevennlig drivstoff. Han så at det fantes drivstoffkomponenter som ville fungere mye bedre – både for menneske og maskin.

Roland Elmäng husket hvordan man under andre verdenskrig fremstilte høyoktandrivstoff for flyvåpenet ved å ta vare på og forvandle gass fra raffinerier. Teknikken ble kalt alkylering og ga et foredlet produkt som i motsetning til vanlig bensin verken inneholdt benzen, bly, svovel eller andre farlige stoffer. Som sagt, så gjort. Med alkylat som hovedkomponent utviklet Roland Elmäng et spesialdrivstoff for motorsager.

Det skulle vise seg å være en genistrek. Han hadde skapt et foredlet drivstoff som ikke bare var bedre for skogsarbeidernes helse, men også for motorsagene. Det renere og mer effektive drivstoffet ga ganske enkelt motorene bedre ytelse og driftssikkerhet med redusert reparasjonsbehov på toppen. De reduserte utslippene var en positiv miljøeffekt og kom som en bonus. Det var nesten for godt til å være sant.

På jakt etter strategiske partnere for den videre produktuviklingen tok Roland Elmäng kontakt med Husqvarna. I motsetning til de store oljeselskapene så de umiddelbart fordelene med Aspens renere drivstoff. Aspen alkylatbensin ble lansert på bransjemessen Skogs Elmia 1989, og suksessen var et faktum. Alle skogsarbeidere gikk i prinsippet over til alkylatbensin over natten. Det ble startskuddet for et langt og ekspansivt samarbeid. Aspen stod for produktutviklingen, og Husqvarna med sitt riksdekkende distribusjonsnett ble en perfekt partner og riktig kanal ut til kundene. Faghandelen gikk fra mekanikere til forretningsmenn. I stedet for bare å reparere defekte motorsager, utviklet de forretningene ved å levere både bensin og tilbehør i tillegg til å utføre service.

Også Aspen har hatt en fantastisk reise. Nå 25 år senere er vi stolte over å være verdensledende innen utvikling og markedsføring av spesialtilpassede drivstoffer. Vi tilbyr drivstoff for de fleste bensindrevne småmotorer innen alt fra hage- og skogsarbeid og snørydding, til båtliv, motorsport og snøscootere. Med våre produkter vil vi gjøre det lett å gjøre en forskjell. Både for profesjonelle brukere og privatpersoner.

Aspen består i dag av en flat og kunnskapsintensiv organisasjon med 45 engasjerte medarbeidere. Siden 2006 er vi eid av Lantmännen, noe som har økt mulighetene for å nå ut med våre alternative og spesialtilpassede drivstoffer til enda flere samtidig som vi kan frigjøre ressurser til videre forskning og utvikling. Aspen alkylatbensin fås kjøpt i alt fra hagebutikker, byggvarehus og stormarkeder til faghandler, marinaer og sjøsportbutikker.

I dag er vi representert i 21 land i Europa, og nye markeder kommer hele tiden inn i Aspen-familien. Siden Europa snart er dekket, utvider vi videre mot andre kontinenter.

Aspen-ånden bygger på at kundene og partnerne alltid skal føle tillit og oppleve en følelse av merverdi når de samarbeider med oss. Og akkurat som på Roland Elmängs tid kjennetegnes vårt selskap av nytenking, innovasjon og et sterkt miljøengasjement.

Vårt hovedkontor rommer så vel forskning og utvikling som produksjon, distribusjon og lager og ligger i Hindås like utenfor Göteborg. Strategisk plassert ut fra et logistikksynspunkt, ved riksvei 40 og Landvetter flyplass. Og i nærheten av innsjøen Aspen, som også har gitt navn til selskapet.

Du er alltid velkommen til å ta kontakt hvis du har spørsmål eller synspunkter, uansett om du er kunde, forhandler eller om du vil jobbe hos oss.

Vel møtt på Aspen!

*Avser mengden farlige hydrokarboner.

Les mer om vår personvernpolicy og informasjon om informasjonskapsler (cookies)her.